אי אפשר להתחיל לדבר על קרקעות חקלאיות מבלי שנבין תחילה על מה המהומה, ומדוע הפכו בשנים האחרונות שטחים חקלאיים של ישובים כמו קיבוצים, מושבים ושאר צורות ההתיישבות, לתופעה מיוחדת שמייצרת הרבה מאוד כסף עבור המשקיעים הנבונים.
מהי קרקע חקלאית
קרקע חקלאית היא קרקע אשר יש לה יעוד אחד והוא שיעבדו אותה ויגדלו עליה גידולי שדה.
בישראל, תעשיית החקלאות היא מהמפותחות בעולם, וגם במדינה הצעירה דאגו הקברניטים לפתח את החקלאות הישראלית ואת תעשיית היצוא של גידולים המאפיינים מאוד את הגידולים המוצלחים הממתגים את ישראל (לדוגמה תפוזים של jaffa המשווקים לשוק האירופאי עד היום).
הקרקעות בארץ נועדו הן לשמש כמקור פרנסה לישובים הרבים שקמו ביחד עם המדינה וגם כאלה שעוד הוקמו לפניה, אך גם על מנת לספק מזון לתושבים של המדינה.
ההיאחזות בקרקע בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל הציגו את החזונות של מנהיגי המדינה שייסדו אותה וביניהם כיבוש האדמה (כלומר עיבודה, טיפוחה וגידול יבולים ומכירתם), כיבוש העבודה והפרחת השממה.
לקרקעות היה ערך סנטימנטלי שבו יהודים בעיקר רוכשים אדמות שהיו שייכות לתושבי המקום והתחילו לעבוד בהן ולעבדן לצורך שתילתם של גידולי שדה שמטרתם הייתה להניב תוצרת חקלאית טרייה ואיכותית לצרכן הישראלי.
הרבה מאוד שטחים חקלאיים נרכשו והועברו לרשותה ולבעלותה של המדינה.
מה המשמעות של הסטטוס: קרקע חקלאית
כל עוד אדמה מוכרזת כשטח המיועד לחקלאות, אותו שטח הנו חסר ערך לחלוטין מבחינת שוויה של הקרקע. כנכס, אדמות חקלאיות אינן שוות הרבה מכיוון שיש להן סטטוס שמקבע את הייעוד שלהן- כלומר, הן מיועדות אך ורק לשמש את החקלאים לגידולם של עיבודים חקלאיים ולא שום דבר אחר מלבד זאת.
המשמעות הרחבה יותר היא כי כל עוד האדמה מיועדת לחקלאות, יש לה ערך גבוה מאוד מבחינת החקלאי שמעבד אותה ומגדל בה יבול, אך אין לקרקע ערך נדלני.
מה הכוונה? מכיוון שנקבע לה יעוד שהוא גידולים חקלאיים, ולא ניתן לבנות על שטח זה, הערך של השטח הוא נמוך מאוד.
כל עוד הסטטוס הזה קבוע ולא משתנה ערכה של הקרקע נמוך. אבל, כאשר מוגשת בקשה על ידי רשות מקומית שרוצה להתרחב והיא מתחילה בהליכי הפשרה (שינוי הייעוד של הקרקע והסבתה מאדמה חקלאית לאדמה לבנייה) ערכה של הקרקע נוסק לשמיים ועולה במאות אחוזים לאחר שינוי הייעוד וסיום תהליך ההפשרה.
חלום אמיתי או רק טרנד חולף
אחת השאלות הנפוצות בתחום מכירת הקרקעות היא האם הדבר הזה באמת שווה משהו או שמדובר בטרנד חולף שהרבה מאוד אנשים מנסים לרכב על הגל ולמכור סתם קרקעות שערכן לא הולך להשתנות, כך שכל מי שמשקיע, משקיע למעשה בחול ולא יותר מזה.
יש לא מעט מעשי נוכלות בתחום מכירת הקרקעות החקלאיות. הדבר אולי נובע מהשאיפה העצומה של אנשים להתעשר בין לילה. הרבה אנשים סבורים שאם הם רכשו לעצמם חלקה של קרקע כזו, הם יהיו מחר או מחרתיים אנשים עשירים בין רגע.
במקרים כאלה המציאות די טופחת על הפנים. על מנת שניתן יהיה להרוויח מרכישת קרקע שכזו צריך כמה מרכיבים חיוניים, אשר בלעדיהם קשה מאוד להגיע לתוצאה הרצויה:
-
סבלנות ואורך רוח
חייבים להבין כי מדובר בהשקעה שככל הנראה ייקח לה זמן עד שתתממש. מכיוון שיש בכל הליך ביורוקרטי לא מעט ניירת, טפסים וגם הרבה מאוד ועדות ואישורים, זה יכול לקחת גם כמה שנים. לכן, חשוב מאוד להתאזר בסבלנות ולבסוף לפרוע את השטר הנדיב כאשר האדמות יופשרו ויועמדו למכירה עבור קבלנים שרוצים לבנות פרויקטים של דיור או מרכזי קניות מסחריים.
-
הכרת הרכיב השקעה לטווח ארוך
ברגע שמבינים כי ההשקעה לא תישא פרי מיד אלא רק בעוד כמה שנים, קל יותר לשחרר ולהבין כי זוהי השקעה טובה שמימושה יהיה בעתיד ולא מיד.
-
אמונה בהשקעה שלכם
כאשר אתם שמים את מיטב כספכם בהשקעה על אדמה חקלאית, חשוב שתראו את התמונה במלואה שתכירו ותזהו את התהליך ושתאמינו כי הדבר אכן בהתהוות ועומד לקרות. רבים הם המשקיעים שאיבדו בדרך את האמונה בהשקעה ונטשו, ובכך פספסו הזדמנות לעשות אקזיט רציני בתחום הנדלן וחבל….
מדוע להשקיע ברכישתה של אדמה חקלאית
בימים שבהם שוק הנדל"ן גועש ויוקר המחיה עולה, קשה מאוד אפילו למצוא דירה קטנה למכירה בחיר שפוי. כל השטחים לבניה, במיוחד באזור המרכז יקרים מאוד, בצורה כזו שאינה מאפשרת רכישת דיור באזור המרכז אלא רק בפריפריה.
גם הפריפריה אינה כל כך זולה. היא זולה משמעותית בהשוואה למחירי הנדלן והקרקעות בגוש דן, אך עדין הדיור בארץ יקר מאוד.
וכך, נוצרת לה בשקט ההזדמנות שכל אחד חולם עליה- לעשות כסף בקלות וללא יותר מידי מאמץ, תמורת השקעת סכום לא גבוה באזורים הידועים כאזורים שנמצאים בתהליכים של שינוי ייעוד הקרקע והפשרתה. אזורים עם ביקוש גבוה, שבהם יש התרחבות דמוגרפית ודרישה להתרחבות של הישוב העיר או המועצה המקומית.
רכישתו של דונם אדמה חקלאית שטרם עברה שינוי והסבה מקרקע חקלאית לקרקע לבניה הוא זול מאוד. לעיתים זה יכול להסתכם בכמה אלפי שקלים חדשים או עשרות אלפי ₪.
לכן, רכישתה של קרקע חקלאית יכולה להיות הזדמנות למינוף ההשקעה ויצירת רווח משמעותי מסכום כסף שנחשב לא גדול במיוחד. אדמות שעוברות שינוי ייעוד וכעת מיועדות לבניה קופצות בערכן במאות אחוזים ומחירן יכול להגיע לכמה מיליוני שקלים חדשים.
דמיינו לרגע השקעה שנעה בין 60 אלף ₪ עד 140 אלף ₪ לאדמה ששווה כעת כמה מיליוני שקלים. מדובר ברווח עצום ללא יותר מידי מאמץ. רק חשוב לוודא כי הקרקע שמציעים לכם היא לקראת שינוי ייעוד.
אדמות חקלאיות קונים רק באמצעות המומחים
זהירות- שלא ימכרו לכם חלומות שווא
הפיתוי להתעשרות מידית הוא כל כך גדול עד כדי כך שיש הרבה מאוד מעשי נוכלות בתחום זה. יש לא מעט אנשים שרוכשים שטחים שאין להם אפילו שמץ של סיכוי לשנות ייעוד ורוכשים אותם בזול, ואז משווקים חלום. הם משווקים את חלום ההתעשרות המהיר ואת האופציה שהקרקע תהיה פתאום שווה יותר וכו… וכי רכישת הקרקעות שלהם תהיה ההשקעה הטובה ביותר והמשתלמת ביותר שתעשו בחייכם.
נשמע ממש טוב וממש מפתה, יש שם בדרך כלל הרבה מאוד הבטחות ודיבורים על תשואה גבוהה ועוד שלל קישוטים שמטרתם לשכנע לקנות.
התוצאה בפועל יכולה להיות מאוד עגומה. רכישתה של קרקע שלא שווה יותר מחול, שערכה הנדלני לא עומד להשתנות וכי היה זה תרגיל עוקץ שסחט כספים וגזל את החלום להרוויח וליהנות מתשואה גבוהה מההשקעה.
רכישה חכמה רק אצל מומחים
על מנת להימנע מתסריטי אימה שכאלה, בהם ההשקעה היא לא משתלמת ויכולה להסב לכם נזק כלכלי, כדאי תמיד לפנות למומחים בתחום. יש לא מעט חברות המתעסקות בתחום רכישת הקרקעות החקלאיות אשר כל שקל שתשקיעו אצלן משתלם לכם, ולו רק בשל העובדה שאתם יודעים שיש על מי לסמוך, שיש למי לפנות, שיש להם הרבה מאוד ניסיון בתחום וכי הם יסייעו לכם לרכוש את האדמות הכי טובות, כאלה שבאמת יכולות להניב לכם רווחים גדולים גם אם זה יהיה רק בעוד כמה שנים.
רוצים להשקיע בתבונה ברכישת קרקע חקלאית? צפו בסרטון הבא:
רוצים לרכוש קרקע חקלאית באזור אטרקטיבי?
לחצו כאן ומלאו את פרטיכם ונציג החברה יצור עימכם קשר בהקדם
השקעה נעימה